Valitsisinko sähköisen taloushallinnon?

Tässäpä vasta kysymys. Jos itse mietin asiaa, vastaus on ehdottomasti kyllä. Mutta vastaus on ehkä vähän puolueellinen, koska ProTimea voi pitää sähköisen taloushallinnon pioneerina. Ymmärrän, että jos olet jo pitkään toiminut yrittäjänä ja kirjanpitosi on tehty perinteisellä tavalla, sähköiseen siirtyminen saattaa herättää kysymyksiä. Tässä kirjoituksessa on 4+1 etua, joita sähköinen taloushallinto tuo perinteiseen verrattuna.

Sähköinen taloushallinto kulkee mukanasi toimistolta rannalle ja kaikkialle.


1. Sähköinen taloushallinto on tätä päivää

Näin se vain on. Yhteiskunta sähköistyy ja yritykset sähköistävät palveluitaan. Isoimmat yritykset ja julkiset toimijat eivät välttämättä suostu edes ottamaan vastaan muita kuin verkkolaskuja. Kun pystyt lähettämään verkkolaskuja, on se sinun yrityksellesi myös imagokysymys. Näinkin pieni asia antaa kuvan siitä, että yrityksesi pysyy ajan hermolla.

2. Sähköinen taloushallinto säästää aikaa

Kun siirrät yrityksesi kirjanpidon sähköiseen ohjelmistoon, voit säästää aikaa jopa kokonaisen työpäivän verran. Sinun ei enää tarvitse säästää papereita ja järjestellä niitä, eikä tarkastella tietoja tiliotteelta tai verkkopankin tilitapahtumista. Sinun ei myöskään tarvitse näpytellä viitenumeroita paperilaskuista, vaan voit hyväksyä ostolaskut nappia painamalla. Hoidat edelleen itsellesi tuttuja asioita, mutta nyt hieman tehokkaammin. Ajan lisäksi säästät kilokaupalla paperia ja metreittäin hyllytilaa. Yrityksesi tiedot säilyvät tallessa ja pääset niihin tietoihin nopeasti käsiksi.

3. Sähköinen taloushallinto on helppoa

Sähköiseen taloushallintoon siirtyminen helpottaa yrittäjän työtä. Halutessasi voit edelleen keskittyä vain myyntilaskujen tekoon ja ostolaskujen hyväksymiseen. Muun työn voit jättää kirjanpitäjälle.
Ohjelmiston käyttö on myös helppoa. Kaikki asiakkaani ovat oppineet ohjelmiston käytön yhdellä koulutuskerralla. Jos osaat käyttää verkkopankkia, opit myös käyttämään sähköistä ohjelmistoa.

4. Sähköinen taloushallinto on turvallista

Sähköiset taloushallinto-ohjelmistot sijaitsevat turvallisesti pilvipalveluissa. Sinä pääset kirjautumaan ohjelmistoon miltä tahansa tietokoneelta, tarvitset vain nettiyhteyden. Sinun ei tarvitse arkistoida tietoja omalle koneellesi, vaan kaikki tiedot säilyvät ohjelmistossa. Säästyt myös ohjelman päivittämisen vaivalta.
Sähköinen taloushallinto on turvallista myös siitä syystä, että sen avulla olet milloin vain perillä yrityksesi taloudellisesta tilanteesta. Sähköinen taloushallinto on reaaliaikaista.

+ Sähköinen taloushallinto on kirjanpitäjän kaveri

En itse luopuisi sähköisestä taloushallinnosta kaikkien näiden asioiden vuoksi. Perinteisellä tavalla tehty kirjanpito vaatii kirjanpitäjältäkin paljon käsityötä. Ja kirjanpitäjä voi aloittaa kirjanpidon vasta kuukauden päätyttyä, kun asiakas on toimittanut aineiston. Kun rutiinityö selkiytyy, kirjanpitäjä voi keskittyä enemmän olemaan yrittäjän kumppani.

Jos haluat kuulla lisää sähköisestä taloushallinnosta, kurkkaa ProTimen nettisivuille ja ota yhteyttä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yrittäjävähennys on toiminimiyrittäjän kaveri

Miksi valita muu tilikausi kuin kalenterivuosi?

Mistä omaverotilin miinussaldo syntyy?