Uskomattoman ihana terveellinen elämä


Minulla kävi jokin aika sitten uskomaton tuuri. Siskoni voitti Facebookissa Ihana Elämä -terveysanalyysin kahdelle. Uskomatonta tässä oli se, että olin jo aikaisemmin ollut kiinnostunut analyysistä ja halukas kokeilemaan sitä.

Oikeastaan koko analyysin idea on ihan uskomaton. Etukäteen en tiennyt analyysistä oikeastaan muuta kuin sen, että siinä sähkövirran avulla mitataan kehossa eri ravintoaineiden ja vitamiinien tasoja. Ja näiden avulla voidaan määrittää se, millä tavalla olisimme mahdollisimman hyvinvoivia ja terveitä. Siis sähkövirran avulla voidaan määrittää minulle sopiva ruokavalio ja vitamiinit… Kerrassaan uskomatonta.

Mutta lähdin analyysiin avoimin mielin. Ja todellisuus osoittautui vieläkin hämmästyttävämmäksi. Voitteko kuvitella, että sormenpäiden ja varpaiden 60 akupistettä laitteen kynällä painamalla nähdään, missä tilassa minun sisäelimeni ovat? Voitteko kuvitella, että laite näyttää, toimiiko hormonitoimintani, aineenvaihduntani tai ruuansulatukseni. Voin muuten kertoa, että eivät toimi! Eivät ainakaan kaikki siellä ihanteellisella tasolla.

No koska kehoni tila olisi voinut olla parempikin, lähdimme laitteen avulla selvittämään, mitkä ruuat minulle sopivat ja mitkä eivät. Ja tottahan toki.  Ei sopivien listasta tuli pitkä. Pois jäivät suomalaiset viljat kauraa lukuun ottamatta, kaikki maitotuotteet ja musta tee. ”No onneksi saan juoda valkoviiniä ja syödä suklaata,” ajattelin.

Yorkshirenterrieri-Ilonan kanssa saan nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja liikunnasta.

Ruokien jälkeen analyysissä mitattiin vielä vitamiinitasot. Ainoastaan D-vitamiinitaso oli kohdillaan, mutta se onkin ainoa vitamiini, jota olen jo vuosien ajan syönyt lisäravinteena.

Vaikka Ihana Elämä -terveysanalyysi oli tosiaan aika hämmästyttävä, päätin kokeilla, miten ruokavalion muuttaminen vaikuttaa olotilaani. No nyt olen noudattanut muutaman viikon ajan gluteiinitonta ja maidotonta ruokavaliota. Pieniä lipsahduksia on toki sattunut. Mustasta teestä en esimerkiksi ole kokonaan pystynyt luopumaan. Olotilassa en vielä ole huomannut mitään kovin erikoista. Mutta tällä linjalla olisi tarkoitus jatkaa vielä parin kuukauden ajan. Sen jälkeen tehdään uusintamittaus ja nähdään, miten kehoni tila on muuttunut. Kerrassaan uskomatonta.

Muuten. Jos sinua kiinnostaa tietää Ihana Elämä -terveysanalyysistä lisää, kurkkaa Elina Braggen nettisivuja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mistä omaverotilin miinussaldo syntyy?

Yrittäjävähennys on toiminimiyrittäjän kaveri

Häiriö… Virhe… Voihan tulorekisteri!